LeanBlog - 5 perc Lean naponta

5 perces blog bejegyzések a Lean szemléletről minden nap. Több, mint 100 hazai és nemzetközi Lean Blogot szemlézünk naponta, majd összefoglalva osztjuk meg Veled a legértékesebbeket, amiket 5 perc alatt mindig el tudsz olvasni, videókat meg tudsz nézni. Blogger: Kesztler Róbert

Legújabb bejegyzések

Létrehozva ekkor:
Lehet még 42 másodpercnél is gyorsabban motort kiszedni? "Lehet!"
 
Olvasások száma: 20 0 hozzászólás

Létrehozva ekkor:
Hova nekünk kerék csere ... motor csere !!! 42 másodperc alatt? IGEN! ... vagy azért nekem is felmerültek kérdéseim, de ne rontsuk el az örömüket. A lényeget itt is ki lehet emelni:
 
 
Külön figyeld meg, hogy a srácot milyen módszerrel húzzák ki alulról :-D
Olvasások száma: 16 0 hozzászólás

Létrehozva ekkor:
Annyi jó videó kerül elő mostanában, hogy 10 újabbal lett bővítve a 100-as gyűjtemény.
Sőt két új kategória is van már: Egydarabos gyártás és Iroda!
 
Miért keresgélnél? Itt van 110 különleges Lean videó tréningekhez moderátori instrukcióval!
 
A csomag segítségével akár videókon keresztül is be tudod mutatni a különböző Lean módszerek lényegét!
 
10-video

http://leanshop.hu/

 
Olvasások száma: 17 0 hozzászólás

Létrehozva ekkor:
kerdes1. Meg tudod-e fogalmazni, hogy hova akarsz eljutni a cégeddel vagy a területeddel a következő néhány évben? Rendszeresen beszélgetsz-e erről az embereiddel? Vonzó-e számukra is ez az elképzelés, vagy csak te ambicionálod?
 
2. Segítesz-e a közvetlen munkatársaidnak, hogy a jövőképhez kapcsolódó, számukra ténylegesen motiváló, értelmes munkacélokat tudjanak kitűzni?
 
3. Kapnak-e a kollégáid rendszeres és széles körű visszajelzést a tevékenységükről (az eredmények méréséből, a kollégáktól, az ügyfelektől, tőled)?
 
4. Ismered-e igazán a munkatársaidat, és teszel-e tervezett lépéseket a szakmai és karrierfejlődésük elősegítésére?
 
5. Egyértelműen, őszintén és támogatóan fogalmazod-e meg elvárásaidat, kifogásaidat, aggályaidat, elégedettségedet?
 
6. Bevonod-e az embereidet az őket érintő döntésekbe, a közös jövő építésébe?
 
7. Rászánod-e az időt arra, hogy négyszemközti megbeszéléseket folytass a kollégáiddal (közös munkavégzési, problémamegoldási vagy fejlesztési célzattal)?
 
8. Hagyod-e az embereidet önállóan dolgozni, dönteni, hibázni, a hibákból tanulni?
 
9. Betartod-e a vállalásaidat és az ígéreteidet, kis és nagy dolgokban egyaránt?
 
10. Keresed-e folyamatosan a hatékonyabb és eredményesebb szervezeti működés lehetőségét?
 
A fenti tíz viselkedés nem veleszületett képesség kérdése, hanem a vezető szándékán múlik. Akárhányra tudtál ma igennel válaszolni, semmi akadálya, hogy a többire is elkezdj odafigyelni a jövőben. Garantáltan jobb vezető leszel tőle.*A teszt értékelése:1-4 pont: Lehet, de bele kell húzni
5-8 pont: Lehet, és jó úton is jársz
9-10 pont: Lehet, de tényleg csakis a színtiszta igazat válaszoltad??? Ha igen, akkor gratulálok!
Olvasások száma: 19 0 hozzászólás

Létrehozva ekkor:
Felhasználva az utóbbi hónapok visszajelzéseit, a héten elkészül a Játszva tanulni második kiadása, amit többek között közel 50 oldalas gyakorlat moderációval egészítettem ki!
Hogyan kell, mit érdemes, mit ne, tanácsok, tapasztalatok, ötletek, minta tematikák! Ezzel a fejezettel (talán) a legértékesebb magyar nyelvű Lean kiadvány lett! Miért? Mert ezzel a segítséggel Te magad lehetsz olyan, akivé válni akartál!
 
Az eddigi vásárlók automatikusan megkapják, aki most vásárol, már benne lesz!
 
 
jatszva-tanulni-3d-150

ROSSZ HÍR! :-(

 
Miután értéke nőtt, ezért sajnos hamarosan növelnem kell az árát! Kérem megértésedet!
Olvasások száma: 22 0 hozzászólás

Létrehozva ekkor:
Minden szinten terjed a jeges vödrös leöntés ... már Akio Toyoda is, a Toyota Motor Corporation elnöke is! Nem semmi ...
 
 
A kérdés, hogy mikor lesz STANDARD utasítás :-D
Olvasások száma: 25 0 hozzászólás

Létrehozva ekkor:
Néhány hete én is hírt adtam a GM eddigi legnagyobb visszahívásáról. Cikk itt: http://leandesign.hu/entry/2014/07/03/friss-hir-ez-lehet-a-general-motors-vege
 
Az ügy folytatódik...
 
gm-vege
 
[Totalcar] 
Egy összeomlott híd vagy gát tervezője általában büntetőjogi értelemben is felel a hibájáért – ugyanezt vezetné be a GM meghallgatásokat vezető Claire McCaskill szenátor azokkal szemben, akik, bár tudtak a gyáraik által ontott konstrukciós hibás autókról, nem rendeltek el visszahívást, és ezzel közvetve számos ember halálát okozták.
 
A szenátor javaslaténak persze csak egy része, hogy az autógyári vezetőket, akik cégük pénzügyi érdekeit mások biztonsága elé helyezik, bűnözőként állíthassák bíróság elé. Sokkal komolyabb következményekkel járhat az autógyárak számára, hogy a jelenleg, 35 millió dolláros bírság-plafont ezekben az esetekben teljesen eltörölné a javaslat, az érintett autónként megítélhető 5000 dolláros bíság-összeget pedig 25 000 dollárra emelné. Ez ugyanis azt jelentené, hogy az autógyártókra olyan bírságokat vethetnek ki, amelyek nagyságrendjükben is összemérhetők akár a cégek éves nyereségével is, főképp azokban az esetekben, amikor kiderül, hogy a hibáról már tudtak, de gazdasági megfontolásból nem javították ki azokat.
Az autók eltitkolt típushibái már évekkel ezelőtt, a Toyota gázpedál-botránya kapcsán a figyelem középpontjába kerültek az Egyesült Államokban. A bíróság a legfőbb ügyészség által kezdeményezett vizsgálat során példátlan mértékű bírságot, 1,2 milliárd dollárt ítélt meg, amelyet a japán gyártó kénytelen lesz befizetni az államkincstárba, ám úgy tűnik, az Egyesült Államok politika elitje a GM hibás gyújtáskapcsolóin húzta fel magát igazán. Itt ugyanis kiderült, hogy a General Motorson belül rég tudnak a minimális erőtől visszaforduló gyújtáskulcs problémájáról, de túl költségesnek ítélték az alkatrészek cseréjét. Így közvetve legalább tizenhárom halálesetet okoztak.
 
A jelenség egyébként nem új, már a 70-es években akadt hasonló eset, amikor kiderült, hogy életveszélyes konstrukciókat gyártottak Detroitban az után is, hogy kiderült ezek veszélyessége. A pénzügyi osztály ugyanis kimutatta, hogy jobban jár a vállalat, ha a várható áldozatok családjait kártalanítják, mint ha kifejlesztenek egy új, biztonságosabb megoldást, azt gyártásba küldik, és lecserélnek minden hibás alkatrészt. McCaskill szenátor javaslata erre a problémára adhat megoldást, hisz ez a megközelítés fel sem merül, ha a döntéshozók büntethetővé válnak, akár életfogytiglannal is.
 
 
Olvasások száma: 25 0 hozzászólás

Létrehozva ekkor:
mi-tortenik-ha-nem
 
Egy örök vezetői dilemma:
 
Pénzügyi igazgató: "Mi történik, ha befektetünk az alkalmazottakba, fejlesztjük őket, és elhagynak minket?"
Ügyvezető "Mi történik akkor, ha nem és velünk maradnak?"
Olvasások száma: 33 0 hozzászólás

Létrehozva ekkor:
Mi a legfontosabb a vevő számára? Az érték!
Értéket kapni, olyat amit elképzelt, amit megrendelt, amit elvárt. Minden elvárásnak megfelelni.
 
Alapul véve az eddigi vevői visszajelzéseket bátran vállaljuk a 100% ÉRTÉK GARANCIÁT Lean tréning anyagainkra, segédletekre, szimulációkra.
 
Figyelem, ilyet még nem láttál! 
 
100-garancia

Biztosak vagyunk szakmai anyagaink

értékében, ezért 100% ÉRTÉK

GARANCIÁT vállalunk.

Csak akkor küldünk számlát, ha Ön kéri,

mert elégedett!

jatszva-tanulni-3d-konyvek-2

 

Különleges lehetőségek a Lean

szemlélet kialakítására. Minden

használatra készen!

Kimondottan belső Lean/6Sigma

képzések önálló megtartására fejlesztve, 

15 év hazai Lean tanácsadói, tréneri,

Kaizen esemény moderálási

tapasztalatok alapján!

 

100% MAGYAR LEAN MÉRNÖKI FEJLESZTÉS
 

 http://leanshop.hu/

 
Olvasások száma: 46 0 hozzászólás

Létrehozva ekkor:
Legyen mára egy jó gondolat:
flow
Nem az lesz a verseny győztese, aki a leggyorsabban tud menni, hanem az, aki először ér be a célba. Ehhez nem feltétlenül a leggyorsabb "gépre" van szükség, hanem a teljes folyamatnak kell hatékonyan működnie az elejétől a végéig.
 
A gyártásban nem az lesz üzletileg sikeres, aki felpörgeti a gépeket, majd iszonyat gyorsan elkészíti a terméket, viszont elveszti az előnyét előtte és utána, hanem az aki a teljes szervezetet a leghatékonyabban működteti.
Olvasások száma: 50 0 hozzászólás